Η Εταιρεία μας

Η ιστορία μας

Η εταιρία Μ.ΒΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ (με διακριτικό τίτλο “ΒΕΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ”), αποτελεί τη συνέχεια της εταιρία “ΧΗΜΕΙΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ” που ιδρύθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βέλλης Χαράλαμπος, πωλητής για πολλά χρόνια στον χώρο των χημικών-δομικών υλικών, ξεκινάει την επιχειρηματική του δράση με έδρα την Ιωνία Θεσσαλονίκης.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία και συνεχή ανάπτυξη, η εταιρία μετακομίζει το 1998 στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητες πλέον εγκαταστάσεις 1.200 m2. Η εταιρία πλέον διαθέτει έναν μεγάλο χώρο αποθήκευσης προϊόντων για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς. Επίσης εξοπλίζεται με σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου ποιότητας των προϊόντων, εξειδικευμένο προσωπικό για κάθε τομέα από την έρευνα, τις δοκιμές, την αγορά και την αποθήκευση των πρώτων υλών.

Το 2004, κι ενώ η εταιρία “ΒΕΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ” εδραιώνει την παρουσία της σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετονομάζεται σε “Χ.ΒΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ – ΒΕΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ”, ιδρύεται η θυγατρική της εταιρία στα Σκόπια “TEHNOHEM d.o.o.”, και αναπτύσσονται συνεργασίες με αντιπροσώπους σε όλα σχεδόν τα Βαλκάνια, μεγαλώνοντας έτσι τις εξαγωγές της αλλά ταυτόχρονα και τις ανάγκες για όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά προϊόντα.

Το 2013 ορίζεται υπεύθυνος της εταιρίας ο Βέλλης Μιλτιάδης, και η εταιρία μετονομάζετε σε “Μ.ΒΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ” κρατώντας πάντα τον ίδιο διακριτικό τίτλο “ΒΕΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ”. Η εταιρία, παρά τις δυσκολίες της εποχής, όχι μόνο δεν μειώνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα, αλλά συνεχίζει να είναι παρούσα στον χώρο των χημικών-δομικών πρώτων υλών, με την ίδια αφοσίωση στον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων που διαθέτει στην αγορά, με την συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με την έρευνα και εισαγωγή νέων προϊόντων, την συνεχή παρακολούθηση της αγοράς για όλες τις νέες εξελίξεις αλλά και την είσοδο σε άλλους τομείς δραστηριότητας όπως ζωοτροφές, λιπάσματα, χημική επεξεργασία νερού κ.α.

Μενού